Gemeente wijst in Dronten extra locaties aan voor carbidschieten

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft de locaties aangewezen waar rond de jaarwisseling carbid mag worden afgestoken. In Dronten is de locatie aan De Reest en De Kromme Rijn uitgebreid en mag er ook geschoten worden op bedrijventerrein De Poort van Dronten.

Burgemeester Jean Paul Gebben kondigde vorige maand al aan dat hij ondanks het vuurwerkverbod het carbidschieten niet wil verbieden: „Het is een oude traditie. Ik kom van het platteland en heb het altijd mooi gevonden. Het mooie is ook, dat we er plekken voor aanwijzen.”

Van 10 tot 2

Inmiddels heeft de gemeente de regels gepubliceerd. Het carbidschieten mag van tien uur ’s morgens op Oudejaarsdag tot twee uur in de nacht.

In Biddinghuizen is traditiegetrouw het Evenemententerrein in het centrum aangewezen, in Swifterbant het grasveld tussen de Dronterringweg, De Kolk en De Wieling. In Dronten is het gebied bij De Reest uitgebreid en mag er op De Poort van Dronten geschoten worden op het grasveld tussen de Cellebroederspoort en Koornmarktpoort. Buiten de bebouwde kom gelden ruimere regels.

„Door gebieden aan te wijzen voor het carbidschieten wordt voorkomen dat er elders in de gemeente wordt geschoten en blijft geluid- en parkeerhinder beperkt”, schrijft de gemeente, „Ook kunnen de hulpdiensten zoals politie en brandweer op deze manier eventuele risico’s beheersen.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden