De nieuwe hoofdingang.
De nieuwe hoofdingang. Dick van de Graaf

Nieuwe entree is ‘meest in het oog springende verandering’ van gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel noemt het: „De meest in het oog springende verandering.” Bij de renovatie van het gemeentehuis is de entree naar de richting van het Meerpaalplein uitgebouwd.

De uitbouw zorgt volgens de wethouder voor meer licht in het gebouw. Ook is het nu mogelijk om de bezoekers meteen te scheiden: enerzijds een ‘publieksroute’ en anderzijds een route naar de gemeenteraadszaal. Siepel vertelt dat de uitbreiding aan de voorkant een gevolg was van de inspraak of - zoals de gemeente het omschrijft - het ‘participatieproces’.

Huis van de gemeente

Op de voorgevel staat met grote letters ‘Huis van de Gemeente Dronten’, een naam die niet is voortgekomen uit de inspraak. De term ‘huis van de gemeente’ is sinds zijn aantreden in 2019 vooral door de verantwoordelijk wethouder  gebruikt. Roelof Siepel ontkent echter dat de naam uit zijn koker komt: „Daar heb ik geen invloed op gehad.” 

Vermoedelijk heeft de ambtelijke stuurgroep de naam bedacht of het college van B en W: „Maar in ieder geval neemt een wethouder nooit in zijn eentje een besluit.”

Verbouwing gemeentehuis

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 19 uur geleden