Werkplekken in het nieuwe gemeentehuis.
Werkplekken in het nieuwe gemeentehuis. Dick van de Graaf

Corona had geen invloed op verbouw gemeentehuis, misschien op gebruik

Gemeente

DRONTEN - De coronacrisis heeft volgens verantwoordelijk wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) nauwelijks invloed gehad op de verbouw van het gemeentehuis. Wel is het de vraag hoe het gebouw straks gebruikt wordt: „Maar dat is koffiedik kijken.”

Corona heeft niet geleid tot vertraging of uitstel van werkzaamheden. Volgens de wethouder was het in de grote ruimte van het gemeentehuis geen probleem om anderhalve meter afstand te houden: „De bouwvakkers konden altijd veilig werken.”

De hele wereld

De vraag is hoeveel ambtenaren er straks in het gemeentehuis werken. „De organisatie wordt zeker niet kleiner. Wel kan ik me voorstellen dat medewerkers vaker thuis gaan werken”, zegt Siepel daarover, „Maar dat geldt voor de hele wereld.”

Overigens is corona slechts één van de onderwerpen die bepalend zijn voor het aantal ambtenaren. Ook de groei van de gemeente is van invloed, evenals de taken die de gemeente moet uitvoeren, de samenwerking met andere gemeenten, de hoeveelheid uitbesteed werk.

Groot genoeg

Projectmanager Pieter van Kruistum voegt eraan toe dat het nieuwe gemeentehuis groot genoeg is: „We kunnen er zeker 55 extra werkplekken aan toevoegen zonder dat je ook maar één wand hoeft te verzetten of ook maar één extra ict-aansluiting hoeft te maken.”

Veel bureaus staan momenteel in blokken van vier opgesteld. Daar kunnen zonder enig probleem blokken van zes van gemaakt worden.

Verbouwing gemeentehuis