Dinand Ekkel (CDA)
Dinand Ekkel (CDA) ©maartenheijenk.nl

Gratis milieustraat maakt het voor de inwoners makkelijker om afval te scheiden

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten wil de hoeveelheid afval terugdringen en wil dat inwoners hun afval zoveel mogelijk scheiden. Het CDA snapt niet hoe dit te rijmen is met de gedachte van wethouder Roelof Siepel om de milieustraat misschien gratis te maken.

Sinds vorig jaar mogen de inwoners van de gemeente Dronten nog maar 100 kilogram afval gratis naar de milieustraat brengen. Voorheen was dat 300 kilogram. Dinand Ekkel (CDA) noemt dit een ‘financiële prikkel’ om zo min mogelijk afval naar de milieustraat te brengen. Volgens hem is de uitspraak van de wethouder daarmee in tegenspraak: „Wat wil het college eigenlijk?”

Belonen

Roelof Siepel wijst erop dat de milieustraat een plek is waar het afval goed gescheiden kan worden. Als de inwoners het afval daar naartoe brengen en ter plekke scheiden, is in zijn ogen een beloning op z’n plaats.

De wethouder wil het voor de inwoners zo makkelijk mogelijk maken. Als de gemeente alle drempels voor het scheiden van afval wil wegnemen, is het afschaffen van het wegen en van de slagboom bij de milieustraat daarvoor een optie, zo redeneert hij.

„Ik zeg er wel meteen bij: dat is natuurlijk niet gratis! Linksom of rechtsom, we moeten met elkaar de totale rekening van de afvalberg betalen”, aldus Siepel.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 20 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 20 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 21 uur geleden