Windmolens bij Swifterbant.
Windmolens bij Swifterbant. ©maartenheijenk.nl

Gemeente gaat mogelijk continu windmolengeluid meten in Ketelhaven en Swifterbant

Gemeente

KETELHAVEN - De gemeente Dronten kijkt of het nuttig is om met het oog op de windmolens continu geluid te meten in Ketelhaven en Swifterbant. Mocht het zover komen, dan wordt er begonnen met een nulmeting om de huidige situatie te registreren.

De plaatsing van de meetpaal is vorig jaar besproken met inwoners van Ketelhaven. De gemeente heeft toen toegezegd te gaan onderzoeken of continue meting nuttig is. „Daar vinden nu gesprekken over plaats”, zei wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) donderdag tegen de gemeenteraad. Hij voegde er meteen aan toe dat er met actiegroep De Windbrekers in Swifterbant vergelijkbare gesprekken zijn.

Extern advies

„We hebben een extern advies gevraagd”, aldus de wethouder, „Ik kan nu nog niet toezeggen dat het er gaat komen. Maar als het bijdraagt aan onze handhavende taak of aan inzicht, ben ik bereid om het heel serieus te overwegen.”

Diverse raadsleden reageerden enthousiast. Dat enthousiasme werd meteen getemperd door Siepel: „Ik heb niet gezegd dat er een geluidspaal komt. Ik heb gezegd: wij verkennen het nut en de mogelijkheden van een systeem waarin je geluid kunt meten.” Hij deed de toezegging er binnenkort op terug te komen.

Windplan Blauw

Windkoepel Groen