Afbeelding
maartenheijenk.nl

Kunnen windmolens toch verder van dorpen als vliegveld Lelystad niet doorgaat?

Algemeen

DRONTEN - De hoge windmolens in de gemeente Dronten komen relatief dicht bij de dorpskernen van Biddinghuizen, Ketelhaven en Swifterbant te staan. Daar is onder andere voor gekozen omdat er elders in de polder te weinig plek zou zijn, bijvoorbeeld omdat ze niet te dicht bij vliegveld Lelystad mogen. Maar wat als dat vliegveld niet doorgaat?

Het was Lazise Hillebregt van D66 die deze vraag donderdag stelde aan wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie). Die herinnerde eraan dat hij eind 2019 al een verkenning heeft gedaan naar alternatieve locaties voor de windmolens. Hij zei er toen bij, dat hij altijd bereid was het gesprek aan te gaan als de situatie verandert.

Dat gesprek met Windplan Blauw en Windkoepel Groen wil hij best voeren als het vliegveld er niet komt. „Ik voeg er wel in alle eerlijkheid aan toe: het is niet aan ons”, aldus de wethouder, „De initiatiefnemers hebben onherroepelijke vergunningen. Op basis daarvan mogen ze bouwen. Daarbij heb ik wel altijd gezegd: het is geen verplichting om ze te bouwen.”

Windplan Blauw

Windkoepel Groen

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 8 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 9 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 9 uur geleden