Versnelde aanpak bermversteviging gaat naar een nòg hogere versnelling

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel doet de gemeenteraad het voorstel om de bermversteviging bij de buitenwegen versneld aan te pakken. In plaats van anderhalve kilometer per jaar wil hij naar 4,5 tot 5 kilometer.

Er rijdt steeds meer verkeer over de buitenwegen, waaronder ook veel recreanten. Bovendien worden de landbouwbedrijven groter en hun voertuigen groter en breder. Daarom is de gemeente Dronten al jarenlang bezig om de bermen te verstevigen met zogenaamde ‘ribbelstroken’.

Financieel kan het

De gemeente heeft een ‘wegenbeheerplan’ en dat wordt iedere vijf jaar geactualiseerd. Voor de nieuwste editie van dat plan heeft wethouder Siepel ruimte gevonden om het in 2019 verhoogde tempo nog eens extra te verhogen: „Financieel gezien kan dat.”

Voor dit jaar staan de Wisentweg en een deel van de Roodbeenweg in de planning. In de jaren daarna komen de Kokkelweg, Zeebiesweg, Haringweg, Abbertweg en Stobbenweg aan de beurt. De exacte planning is volgens de wethouder puzzelen. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de werkzaamheden van Windplan Blauw en Groen: „Want als de wegen intensief gebruikt worden, kun je die werkzaamheden beter even afwachten.

.

Bermversteviging
gemeente Dronten

2016
MosselwegB’huizen
2017
ElandwegS’bant
ZeebieswegB’huizen
2018
VisvijverwegS’bant
AlikruikwegB’huizen
AnsjoviswegDronten
2019
Geen werkzaamheden
2020
HondwegDronten
OudeboswegDronten
OlsterpadDronten
2021
WisentwegDronten
Roodbeenweg (deels)Dronten
2022
KokkelwegB’huizen
2023
KokkelwegB’huizen
ZeebieswegB’huizen
HaringwegDronten
2024
AbbertwegDronten
StobbenwegDronten
2025
StobbenwegDronten
Bron: gemeente Dronten