Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

PvdA beschuldigt B en W van het sjoemelen met officiële bekendmakingen

Gemeente

SWIFTERBANT - PvdA-raadslid Suzanne Stoop verdenkt het college van B en W ervan te sjoemelen met de officiële bekendmakingen. Zij stelt dat de gemeentelijke mededelingen van 7 april naderhand tot twee keer toe zijn veranderd.

De gemeente heeft een vergunning verleend aan het Swifterpark om een nieuwe rundveestal te bouwen vlakbij Swifterbant-zuid. Dat was aan de aandacht van de plannenmakers van de nieuwbouwwijk ontsnapt. Toen zij het ontdekten, hebben ze publicatie van de vergunning tegengehouden, erkende wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) gisteravond. De gemeente wilde eerst kijken of ze de vergunning nog konden terugdraaien.

Ontzettend slordig

Stoop constateerde dat de vergunning inderdaad niet in de krant stond. Later zou hij er alsnog zijn tussengezet toen de krantenpagina op de gemeentelijke website werd geplaatst. Vervolgens is hij daar weer uitgehaald. „Hoe bestaat het dat er drie verschillende versies zijn van deze gemeentelijke infopagina? Dat is ontzettend slordig!”

Het PvdA-raadslid weet dat inwoners geen rechten kunnen ontlenen aan de gemeentelijke infopagina. Daarvoor moeten ze de website officiëlebekendmakingen.nl raadplegen. Daar is de vergunning echter nog steeds niet gepubliceerd.

Er is mee gespeeld

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) kon zo snel niet achterhalen wat er precies is gebeurd. Burgemeester Jean Paul Gebben liet zich daarop ontvallen dat dit onderwerp ‘van ondergeschikt belang’ is in de discussie over Swifterbant-zuid

Daar was Stoop het niet mee eens: „Het is niet van ondergeschikt belang. Het is het belangrijkste communicatiemiddel richting onze inwoners. En daar is mee gespeeld!”

„Ik ben het met u eens”, erkende de burgemeester.

Swifterbant-zuid

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden