De Schakel
De Schakel ©maartenheijenk.nl

Rapport over samenbrengen vijf scholen pas openbaar nadat er een besluit ligt

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur neemt ‘op korte termijn’ een besluit over het samenbrengen van vijf basisscholen in Dronten-centrum in één gebouw. Pas nadat dit besluit is genomen, maakt de gemeente haar voorlopige rapport over dit onderwerp openbaar.

Er ligt in het gemeentehuis sinds kort het langverwachte concept-eindrapport voor het gezamenlijke gebouw van de scholen De Schakel, Aan Boord, De Toekomst, Aquamarijn en De Driemaster. Eind maart meldde een woordvoerster van de gemeente dat deze notitie waarschijnlijk eind april beschikbaar zou zijn.

Openbaarheid

Die aangekondigde openbaarheid is inmiddels ingetrokken. Op de vraag om het concept-eindrapport te mogen inzien, is nu het antwoord dat het pas openbaar wordt nadat er een besluit is genomen.

Het is de zoveelste tussentijdse wijziging in de plannen voor het nieuwe schoolgebouw. De gemeentepolitiek praat hierover al al sinds 2012. Vorig jaar meldde de gemeente dat de besluitvorming ‘begin 2020’ zou plaatsvinden. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) schuift het sindsdien voor zich uit.

Centrumscholen

.