B en W houden ondanks bezwaren vast aan enige hoogbouw op locatie Flevomanege

Gemeente

DRONTEN - Ondanks bezwaren van omwonenden houden B en W vast aan het plan om op twee locaties van het huidige Flevomanege-terrein appartementen in vier bouwlagen mogelijk te maken. Over de definitieve ligging van de hoofdtoegang naar de nieuwe wijk is nog geen beslissing genomen.

B en W hebben na de bijeenkomsten met omwonenden en belanghebbenden de ‘richtlijnen voor herontwikkeling Flevomanege’ vastgesteld. Deze worden binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.

Vier bouwlagen

Tijdens de inspraakbijeenkomsten gingen de meeste reacties over de hoogbouw en de toegangswegen. Voor het grootste deel van het terrein kiest het gemeentebestuur voor drie bouwlagen als maximum. B en W willen daarnaast op beperkte schaal vier bouwlagen toestaan ‘in verband met flexibiliteit en om specifieke doelgroepen te kunnen bedienen’.

Ondanks bezwaren van bewoners van De Ruiter zijn deze appartementen volgens het college goed in te passen: „Mede omdat er sprake is van voldoende afstand ten opzichte van de huidige bebouwing.” Wel moet de ontwikkelaar dat nog verder uitwerken en onderbouwen.

Toegangsweg

Over de toegangsweg of -wegen houden B en W zich op de vlakte. „De exacte ligging wordt bij de verdere stedenbouwkundige verkenning nader bepaald aan de hand van een afweging op basis van omgevingsfactoren”, schrijft het college aan de raad.

Wel herhaalt het college dat een rotonde in De Zuid ter hoogte van de Pimpernel (zie video) geen optie is: „De aanleg van een rotonde is voor de verkeersafwikkeling van de nieuwe wijk op de locatie Flevomanege niet nodig. De verkeersafwikkeling kan door middel van een T-aansluiting op De Zuid plaatsvinden. Er is hierdoor geen aanleiding om de reeds in gang gezette reconstructie van De Zuid aan te passen.”

Flevomanege

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden