Bushalte Steenbergplein in Dronten.
Bushalte Steenbergplein in Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

B en W vragen buurtbus naar Elburg, Ketelhaven, extra haltes in Dronten-west

Gemeente

DRONTEN - B en W van Dronten hebben hun wensenlijstje voor het openbaar vervoer voor de komende jaren ingediend. Daarin vraagt de gemeente onder andere om twee buurtbussen vanuit Dronten: naar Elburg/’t Harde en naar Ketelhaven. Ook bushaltes in Dronten-west staan hoog op het verlanglijstje.

De OV-regio maakte onlangs plannen bekend voor het schrappen van vier buslijnen in de gemeente Dronten. Dit maakt onderdeel uit van een saneringsplan voor 2022 in verband met corona. B en W hebben op dit plan nog niet gereageerd. Wel kondigen ze aan bezig te zijn met een bezwaarschrift, dat in de loop van de volgende maand wordt aangeboden aan de provincie.

Los van deze bezuiniging in 2022 wordt er gewerkt aan een nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer. De gemeente Dronten diende hiervoor een verlanglijstje in. Daarin wordt onder andere het belang van de stadslijnen 21 en 22 aangegeven. De stadsbus moet wat het college betreft ook naar Dronten-west rijden.

Swifterbant en Biddinghuizen

Verder vragen B en W om behoud van openbaar vervoer van en naar Swifterbant en Biddinghuizen. Een bushalte op loopafstand van het AZC bij Roggebot is voor Dronten eveneens van belang.

Ook ziet de gemeente een bushalte aan de Strandgaperweg in Biddinghuizen wel zitten. Deze moet vooral dienen voor bezoekers van Flevonice en Dourhoutmees.

Kaalslag OV