Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Projectleider ‘landjepik’ mag dwangsommen tot 50.000 euro opleggen

Gemeente

DRONTEN - B en W schrijven dat ze fors inzetten op de omgangsvormen in het dossier oneigenlijk grondgebruik. Dat gebeurt sinds juni onder leiding van een projectleider. Zij kreeg van het gemeentebestuur de volmacht om dwangsommen op te leggen tot een bedrag van 50.000 euro.

De gemeentelijke Rekenkamer is bezig met een onderzoek naar de aanpak van oneigenlijk grondgebruik. Zij stuurden de eerste bevindingen naar B en W en die schreven daarop een reactie.

De menselijke maat

Het college is blij om van de Rekenkamer te horen dat de aanpak juridisch klopt. „Dat wil echter niet zeggen dat het andere - de menselijke maat, de toon die de muziek maakt en het gedachtengoed dat wij er zijn voor onze inwoners - niet meer belangrijk is”, voegt het gemeentebestuur daar meteen aan toe.

Volgens de brief van het college is er bij de aanpak van ‘landjepik’ al het nodige verbeterd. Zo zijn bijvoorbeeld de brieven aan inwoners vriendelijker en is er een tijdelijke procesbegeleider aangesteld.

Omgangsvormen

Deze projectleider kreeg als opdracht om de huidige werkwijze te analyseren en te verbeteren. Haar voornaamste taak is het ‘fors verbeteren’ van de communicatie en omgangsvormen.

Om de nieuwe projectleider haar functie goed te laten uitvoeren, was het volgens B en W wel nodig om haar mandaten en volmachten te verlenen. Ze mag onder andere een ‘last onder bestuursdwang’ opleggen voor het slopen van bouwwerken.

Oneigenlijk grondgebruik

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden