Suzanne Stoop - PvdA
Suzanne Stoop - PvdA ©maartenheijenk.nl

Ondernemers willen miljoenen investeren, gemeente doet ’t af met een mailtje

Gemeente

DRONTEN - Volgens Suzanne Stoop (PvdA) zijn er ondernemers die miljoenen willen investeren in de gemeente Dronten en worden zij door de gemeente afgescheept met een e-mailtje. „Per mail… Hebben we dan de kop koffie en het goede gesprek wegbezuinigd?”, klaagde het raadslid tijdens de begrotingsvergadering.

Gevraagd naar de namen van de afgescheepte ondernemers antwoordt Stoop dat het niet aan haar is om dit naar buiten te brengen: „Maar het was geen kleine.”

De PvdA’er had ook stevige kritiek op de manier waarop burgemeester Jean Paul Gebben communiceert: „Als alle voetbalverenigingen uit onze gemeente een brandbrief sturen, met de nadruk op álle voetbalverenigingen, dan weet je: oei, hier is stront aan de knikker, dit is menens. Dan ga je in gesprek! Ze vróegen er nota bene om.”

Lockdown

Suzanne Stoop had in de periode van lockdown begrip voor het verminderde persoonlijk contact: „Maar dat ligt al een tijdje achter ons. De wereld draait weer door. Wanneer komt het college uit de lockdown?”

Wethouder Irene Korting van economische zaken ging donderdag tijdens de raadsvergadering niet in op het verwijt van de PvdA. Ook burgemeester Jean Paul Gebben deed er het zwijgen toe.

Des duivels

Stoop was des duivels over die radiostilte: „Ik vind dit een zielloze, visieloze, inspiratieloze vergadering. Ik krijg geen reactie van het college. Dat zal een bewuste keuze zijn. Dat mag, maar ik vind het bijzonder spijtig.”

„Het is tekenend voor hoe ik het college heb ervaren de afgelopen periode. Ontzettend jammer! Ik had een belangrijke vraag: wanneer komt u uit uw lockdown? De PvdA maakt zich grote zorgen en ik word niet erg gerustgesteld. Ik vind het héél erg jammer dat we zo met elkaar omgaan.”

Update

Zondag 7 november 2021, 11:24 uur:

Wethouder Korting heeft inmiddels de contactgegevens van de betrokken ondernemers opgevraagd bij de PvdA.

Voetbalclubs