De Oost in Dronten.
De Oost in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Gemeente schuift herinrichting De Oost en dementievriendelijke route voor zich uit

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten zou ‘na de zomer’ beginnen met het aanbrengen van snelheidsremmende maatregelen en fietsstroken op De Oost. Tegelijk zou er een dementievriendelike route komen van De Regenboog naar het centrum. Beide projecten zijn uitgesteld. De gemeente noemt ‘een personeelswisseling’ als reden.

Drie jaar geleden kondigden de gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten een onderzoek aan naar een dementievriendelijke route. De gemeenteraad stelde hiervoor 20.000 euro beschikbaar en er waren bijeenkomsten met betrokkenen. Aansluitend hield de gemeente een jaar geleden een enquête over De Oost.

Aansluitend op De Zuid

De werkzaamheden moesten starten op het moment dat De Zuid klaar was. Daardoor zou het centrum bereikbaar blijven. Het werk aan De Zuid is vorige maand afgerond, aan De Oost gebeurt nog niets.

De gemeente stelt nu dat het project is uitgesteld en dat het niet lukt om dit kalenderjaar te starten. Na de jaarwisseling maakt de gemeente bekend wat de inspraak heeft opgeleverd. Daarna beginnen de werkzaamheden. Die moeten volgens de huidige plannen in de eerste helft van 2022 zijn afgerond.