Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Twee initiatieven van gemeente Dronten genomineerd: „Kans op eeuwige roem”

Gemeente

DRONTEN - De projecten ‘EHBO bij kanker in gezin’ en ‘Statushouders leren werkend Nederlandse taal’ van de gemeente Dronten zijn genomineerd voor de ‘gemeentedelers 2022’. Dit is een prijs voor acties van gemeenten om inwoners, ondernemers of bezoekers te laten meedoen aan de samenleving.

„Kans op de winst en eeuwige roem, maar het gaat natuurlijk om het delen van kennis en dat doen we graag”, zegt Klaas-Jan de Hoop, directeur bij de gemeente Dronten, op LinkedIn over de nominaties.

Inclusiviteit

Gemeentedelers is een initiatief van onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er waren 94 projecten aangeleverd. Daarvan gaan er nu 31 naar de volgende ronde, inclusief de twee initiatieven in de gemeente Dronten. 

„We zijn op zoek naar initiatieven die de gemeentelijke dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren en die inclusiviteit als uitgangspunt hanteren”, aldus de initiatiefnemers.

Na de eerste selectie volgt er een uitgebreid gesprek met alle genomineerden. Eind maart worden de finalisten bekend. De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking is in juni tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.