Paul Vermast - GroenLinks
Paul Vermast - GroenLinks ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Is naam van het verkiezingsprogramma van GroenLinks misleidend?

Gemeente

DRONTEN - Het verkiezingsprogramma van GroenLinks heet ‘Inzetten op geluk’. De partij schrijft: „Wij maken díe keuzes waardoor onze inwoners de beste kans op geluk hebben.” Is het niet pretentieus om exclusief te claimen dat jij de kiezers gelukkig maakt? 

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Vraag voor GroenLinks:

Is het niet pretentieus om exclusief te claimen dat jij de kiezers gelukkig maakt? Er zijn inwoners die heel gelukkig worden als Lelystad Airport open gaat. Hoe maakt GroenLinks hen gelukkig? is de naam van jullie verkiezingsprogramma niet misleidend voor een groot deel van de kiezers?

Antwoord van lijsttrekker Paul Vermast:

Wij maken díe keuzes waardoor onze inwoners de beste kans op geluk hebben. Inzetten opgeluk is niet hetzelfde als alle mensen gelukkig maken. 

Maar hoe maak je het dan tochtastbaar? Het zit ‘m bijvoorbeeld in toename van zinvol werk, het versterken van verbondenheid in de buurt, het verminderen van eenzaamheid, het verhogen van de kwaliteit in de openbare ruimte of het werken aan de relatie tussen inwoner en gemeente. Om maar eens wat voorbeelden te noemen. 

Een aantal factoren draagt wetenschappelijk bewezen bij aan geluk. En de gemeente is een van de spelers die hier invloed op heeft. Het gaat dan zelden om het wel of niet realiseren van één bepaalde ruimtelijke ontwikkeling, maar over een manier van kijken. 

Waar we kunnen sturen we: door te kiezen waar we als gemeente onze tijd aan besteden en waar we ons geld aan uitgeven. Onze keuzes zijn menselijk, eerlijk en duurzaam.

Verkiezingen

KiesKwesties

.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden