Paul Vermast - GroenLinks
Paul Vermast - GroenLinks ©maartenheijenk.nl

KiesKwesties | Is naam van het verkiezingsprogramma van GroenLinks misleidend?

Gemeente

DRONTEN - Het verkiezingsprogramma van GroenLinks heet ‘Inzetten op geluk’. De partij schrijft: „Wij maken díe keuzes waardoor onze inwoners de beste kans op geluk hebben.” Is het niet pretentieus om exclusief te claimen dat jij de kiezers gelukkig maakt? 

Geholpen door lezers en politiek stelt de redactie van DeDrontenaar.nl de politieke partijen vragen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Vraag voor GroenLinks:

Is het niet pretentieus om exclusief te claimen dat jij de kiezers gelukkig maakt? Er zijn inwoners die heel gelukkig worden als Lelystad Airport open gaat. Hoe maakt GroenLinks hen gelukkig? is de naam van jullie verkiezingsprogramma niet misleidend voor een groot deel van de kiezers?

Antwoord van lijsttrekker Paul Vermast:

Wij maken díe keuzes waardoor onze inwoners de beste kans op geluk hebben. Inzetten opgeluk is niet hetzelfde als alle mensen gelukkig maken. 

Maar hoe maak je het dan tochtastbaar? Het zit ‘m bijvoorbeeld in toename van zinvol werk, het versterken van verbondenheid in de buurt, het verminderen van eenzaamheid, het verhogen van de kwaliteit in de openbare ruimte of het werken aan de relatie tussen inwoner en gemeente. Om maar eens wat voorbeelden te noemen. 

Een aantal factoren draagt wetenschappelijk bewezen bij aan geluk. En de gemeente is een van de spelers die hier invloed op heeft. Het gaat dan zelden om het wel of niet realiseren van één bepaalde ruimtelijke ontwikkeling, maar over een manier van kijken. 

Waar we kunnen sturen we: door te kiezen waar we als gemeente onze tijd aan besteden en waar we ons geld aan uitgeven. Onze keuzes zijn menselijk, eerlijk en duurzaam.

Verkiezingen

KiesKwesties

.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 18 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 19 uur geleden