Paul Gach - VVD
Paul Gach - VVD ©maartenheijenk.nl

VVD-raadsleden tegen fysiek vergaderen: „We geven hiermee een slecht voorbeeld”

Gemeente

DRONTEN - De VVD-raadsleden Paul Gach en Trudy Stoker vinden het niet verstandig dat de gemeenteraad vanavond fysiek vergadert. Beiden volgen de vergadering vanuit huis.

Burgemeester Jean Paul Gebben meldde aan het begin van de raadsvergadering de afwezigheid van drie VVD-raadsleden: „Omdat ze het niet aandurven om hier met elkaar te vergaderen.”

Een slecht voorbeeld

Bij navraag benadrukt Paul Gach dat hij voor zichzelf spreekt: „Om persoonlijke redenen vind ik het niet verstandig om - terwijl de besmettingsgraad elke dag opnieuw records breekt - fysiek te gaan vergaderen. Volgens de regels mag het, maar we geven hiermee in mijn ogen een slecht voorbeeld. Persoonlijk vind ik het onverantwoord.”

Fractiegenoot Trudy Stoker heeft gevraagd om digitaal te vergaderen. Ze vertelt dat het presidium, ofwel de raadsleden die de agenda bepalen, anders hebben besloten: „Dat is natuurlijk hun goed recht. Persoonlijk vind ik het jammer.”

De afwezigheid van twee andere raadsleden houdt eveneens verband met Covid-19. De één is in quarantaine, de ander heeft twee huisgenoten die positief getest zijn.

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 13 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 14 uur geleden