De milieustraat van de gemeente Dronten.
De milieustraat van de gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl

Adviesteam moet voorkomen dat gemeente flaters slaat zoals in Ketelhaven

Gemeente

KETELHAVEN - Bewoners van Ketelhaven en Zuiderzee op Zuid kregen in december plotseling een brief van de gemeente, dat ze niet langer welkom waren op de milieustraat. „De communicatie is inderdaad ongelukkig verlopen”, erkennen burgemeester en wethouders nu, „Hiervoor zijn door de gemeente excuses gemaakt.”

Het afval valt onder wethouder Gerrit Jan Veldhoen (ChristenUnie). De gemeenteraadsfractie van D66 had hem kritische vragen gesteld. In de beantwoording trekken B en W het boetekleed aan.

Transparante communicatie

„Een meer zorgvuldige beoordeling van de situatie, overleg met betrokkenen en een redelijke overgangstermijn horen voorafgaand de verzending van een dergelijke brief onderdeel van het proces te zijn voor transparante communicatie met inwoners”, biecht het college op.

Het gemeentebestuur heeft binnen de organisatie een adviesteam ingesteld om de advisering te verbeteren: „Onderdeel daarvan is ook de communicatie met externen.”

Gratis

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden