Het college van VVD, Leefbaar en ChristenUnie bij het aantreden in 2018.
Het college van VVD, Leefbaar en ChristenUnie bij het aantreden in 2018. ©maartenheijenk.nl

Geen enkele partij wil beleid van het huidige gemeentebestuur zondermeer voortzetten

Gemeente

DRONTEN - DeDrontenaar.nl heeft een onafhankelijke kieswijzer met 26 stellingen. Eén van de stellingen gaat over de het beleid van de huidige coaltie, bestaande uit VVD, Leefbaar en ChristenUnie. Geen enkele partij zegt volmondig ‘ja’ op de vraag of dit beleid in hoofdlijnen moet worden voortgezet.

In hoofdlijnen dient het beleid van het huidige college van VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie te worden voortgezet

.

ChristenUnie - neutraal

De ChristenUnie zet constructief in op luisteren en samenwerken. Het wel of niet deelnemen in een coalitie is niet doorslaggevend. Het innemen van standpunten in de raad wordt primair bepaald door de uitgangspunten in ons verkiezingsprogramma.

Leefbaar Dronten - neutraal

Is aan de nieuwe coalitie.

VVD - neutraal

De afgelopen vier jaar is veel goed gegaan en dat moeten we behouden, zoals steeds meer focus op lokale ondernemers en stappen om bereikbaarheid te verbeteren. Wat in onze gemeente beter kan moeten we ook beter gaan doen.

D66 - oneens

Eerst de kiezer aan zet, door te bepalen naar welke partij zijn stem gaat en of het beleid van het college daarmee wordt beloond of gestraft. D66 wil wel verandering, door niet het beleid, maar jou centraal te zetten.

CDA - helemaal oneens

Dit college toont te weinig visie. Leegstand winkelcentra wordt niet écht aangepakt, er is nog geen Woonvisie, huisvesting arbeidsmigranten duurt te lang, ondernemers en inwoners raken gefrustreerd door een gebrek aan regie van dit college.

GroenLinks - helemaal oneens

GroenLinks wil dat de gemeente gaat inzetten op het geluk van de inwoners. Niet alleen in woorden, maar ook in de keuze waar we onze tijd en geld aan besteden. Met name op participatie en meebeslissen moeten we stappen zetten.

PvdA - helemaal oneens

Dit college heeft niet erg inspirerend gewerkt en behoorlijk wat steken laten vallen. Er is een roep van de burger en diverse instellingen, instanties, verenigingen en bedrijven om een meer inspirerend en betrokken beleid.

SP - helemaal oneens

Het is tijd voor een nieuwe bestuurscultuur. Dus geen voortzetting van de hoofdlijnen van de oude coalitie.

Kieswijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 13 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 14 uur geleden