Eind juli verschenen de officiële mededelingen voor 't laatst op papier.
Eind juli verschenen de officiële mededelingen voor 't laatst op papier. Screenshot Gemeentenieuws

Deel van officiële mededelingen gemeente Dronten staat niet meer in de krant

Gemeente

DRONTEN - Als iemand een huis of bijvoorbeeld een school wil bouwen, kunnen belangstellenden de dossiers inzien in het gemeentehuis. De gemeente Dronten publiceerde deze bekendmakingen tot voor kort in de krant. Vanwege ziekte en vakanties zijn die publicaties gestopt. De gemeente verwijst inwoners nu naar het internet.

Iedereen die wil bouwen, moet een omgevingsvergunning aanvragen. De gemeente publiceerde die aanvragen en de verleende vergunningen altijd in haar Gemeentenieuws. Daarbij ging het om grote bouwprojecten, maar ook over eenvoudige zoals een dakkapel of serre.

Geen rechten

Sinds vorige week verschijnen veel van die mededelingen niet meer in de krant. „Dit is anders dan u van ons gewend bent”, erkent de gemeente. De inwoners zijn nu aangewezen op de website officielebekendmakingen.nl. „Aan bekendmakingen op papier kunnen geen rechten meer ontleend worden”, waarschuwt de gemeente Dronten.

Waarom is er overgegaan tot het niet meer op papier publiceren van deze mededelingen? „De maatregel is tijdelijk door capaciteitsproblemen (ziekte en vakanties)”, antwoordt de gemeente via een woordvoerster.

Langskomen

Het betekent dat inwoners zonder internet niet meer op de hoogte worden gehouden. Hoe bereikt de gemeente Dronten deze inwoners nu? „Mensen zonder internet kunnen bellen met de gemeente of langskomen”, zo luidt de reactie vanuit het gemeentehuis.

Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 8 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 9 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack 8 mei, 10:00