Michael van der Ploeg (D66)
Michael van der Ploeg (D66) Foto: ©MaartenHeijenk

CDA en D66: Eerst overleg met winkeliers, dan pas asielzoekers in Biddinghuizen

Gemeente

DRONTEN - Voordat er voor de derde keer asielzoekers worden opgevangen op het Walibi-evenemententerrein, moet de gemeente in gesprek met de winkeliers in Dronten. Dat vinden de fracties van CDA en D66 in de gemeenteraad.

“Winkeliers doen hun uiterste best om van winkelcentrum Suydersee een aantrekkelijk verblijfs- en koopcentrum te maken”, aldus Michael van der Ploeg (D66) en Willemien Wever (CDA) in vragen aan B en W, “Dat een bezoekje aan winkelcentrum Suydersee een welkome afleiding is voor asielzoekers uit de noodopvang, strookt niet altijd met de belangen van de winkeliers.”

Praktische oplossingen

De afgelopen twee winters was er in Biddinghuizen een noodopvang. Beide fracties gaan niet zondermeer akkoord met een derde winter. Zij vragen of burgemeester en wethouders bereid zijn om eerst samen met winkeliers tot praktische oplossingen te komen: “Waarmee meer rekening wordt gehouden met de belangen van de winkeliers in Suydersee.”

Als het aan CDA en D66 ligt, betrekt de gemeente ook de ondernemers aan De Noord en op bedrijventerrein Business Zone Delta bij dit overleg: “Voor zover ze regelmatig bezocht worden door asielzoekers uit de noodopvang.”