Ontkenning belastingboete door burgemeester was ā€˜grapā€™ | video

Gemeente

DRONTEN - De gemeente erkent dat burgemeester Aat de Jonge de bevolking onjuist heeft geĆÆnformeerd toen hij tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst meedeelde dat er vorig jaar geen boete was opgelegd naar aanleiding van de ā€˜belastingblunderā€™. Volgens een woordvoerder betrof het ā€œeen grap van de burgemeesterā€.

De gemeente was tussen 2011 en 2014 vergeten om WAO- en WIA-belasting te betalen. Wethouder Ton van Amerongen zei in maart tegen de gemeenteraad dat de gemeente hiervoor een boete van 9.840 euro was opgelegd.

De burgemeester ontkende tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst dat er een boete was betaald. Volgens een woordvoerder moet deze uitspraak niet zo serieus worden genomen. Op het podium van De Meerpaal voerde Aat de Jonge volgens hem een luchtig gesprek: ,,Waarbij met humor werd terug- en vooruitgekeken, waarbij soms onderwerpen werden aangedikt of gebagatelliseerd. Doel was om op een ontspannen manier de inwoners te informeren over diverse onderwerpen met her en der een kwinkslag.ā€™ā€™

Een akkerbouwbedrijf in Tollebeek.
In Dronten relatief veel minder landbouwbedrijven dan in de NOP 1 uur geleden
De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 16 uur geleden
Sporthallen 't Dok tijdens de coronaperiode.
Tien gebouwen gemeente Dronten gaan tegen de vlakte 23 uur geleden