Afbeelding

Ingezonden: Lotte Klaver zwemt jeugdfinale 50m rug op NK

Ingezonden Ingezonden

DRONTEN - De KNZB en ZPC Amersfoort organiseerden een goed bezocht NK lange baan in de Amerena, waar in 2019 ook het laatste NK plaats vond. Van de vele limieten die de Zuiderzeezwemmers hadden behaald, maakten deze keer alleen Lotte Klaver en Ilmar Stoop gebruik van enkele startbewijzen. Klaver plaatste zich met haar tijd op de rugslag zelfs rechtstreeks voor de jeugdfinale 50m rug op vrijdagochtend.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen lange baan (50m) in de Amerena te Amersfoort verschenen voor ZZZ Lotte Klaver en Ilmar Stoop aan de start. Beide zwemmers zwommen hun eerste afstand op vrijdag, tijdens de ochtendsessie. Lotte zwom er de 50m rug in de rechtstreekse finale voor de categorie Jeugd 1 en 2 en wist heel knap een achtste plaats te behalen, ze finishte in een tijd van 31.85. In het All-in klassement pakte ze hiermee plaats 27.  

Ilmar startte bij de heren senioren op de 50m vlinder, waar hij na een prachtige reactietijd (bij de start) een tijd van 27.42 liet registreren, ietwat teleurstellend, maar gezien de omstandigheden gedurende de voorbereidingsperiode, een tijd om tevreden mee te zijn. Hiermee belandde hij All-in op plaats 60 en behaalde hij bij de senioren plaats 34. In de ochtendsessie op zondag verscheen Lotte weer aan de start op de 50m vrijeslag, ze werd in de categorie Jeugd 1 en 2 veertiende en All-in belande ze op plaats 53. Beide zwemmers hebben weer mogen en kunnen genieten van deelname aan een prachtig nationaal sportevenement. Een belangrijke drive achter het vele trainen, voor het spektakelstuk aan het einde van het seizoen.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 9 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 10 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 10 uur geleden