Ingezonden: zes keer goud voor zwemster Ylène Zondervan

Sport Ingezonden

DRONTEN - Op 11 en 12 juni namen Ylène Zondervan en Yarnick Jungeling  deel aan de Gelderse Minioren Finales zwemmen in Vaassen, hier wist Ylène Zondervan alle zes de afstanden, waarvoor ze zich geplaatst had te winnen, ze deed dit overtuigend en met prachtige persoonlijke records.

De minioren zwemmen gedurende het seizoen vier wedstrijden, waarbij ze zich met hun tijden op ranglijsten (18 zwemmers per slag) moeten zwemmen voor een start bewijs op de Finales die jaarlijks in Zwembad de Koekoek te Vaassen worden georganiseerd. Beide ZZZ-zwemmers wisten zich voor alle zes de slagen te plaatsen in de categorie Minioren 3 en 4, met hele mooie uitgangsposities.

Beiden hadden ze zich enkele weken geleden al weten te plaatsen voor de Landelijke Jaargang Finales in Leiden, Ylène behaalde daar prachtige plaatsingen in de zes klassementen, waaronder een eerste plaats op de 100m school. Deze prestaties en de mooie voorsprongen met haar inschrijftijden voor de GMF, gaven haar voldoende vertrouwen voor de Gelderse Finales om podium plaatsen te kunnen bereiken. Zij deed het werkelijk fantastisch en al haar leeftijdsgenootjes hadden het nakijken. Ze won het goud op de 50m vlinder met een mooie voorsprong in een prachtig pr van 42.53. Op de 100m rug was ze oppermachtig in 1.26.52, met maar liefst 11 seconden voorsprong op de nummer twee. Op de 50m vrij won ze in een pr van 36.35. Op de 100m wissel in 1.28.88 en de 100m school in 1.41.01 was ze wederom overduidelijk het snelst. Tot slot zwom ze ook op haar laatste afstand een prachtig pr en won ze de race op de 100m vrij in 1.21.41.

Yarnick Jungeling behaalde ook goede klasseringen, hij startte de wedstrijd met een prachtig pr op zijn 100m vrije slag in 1.31.94, goed voor een vijfde plaats, op de 100m school werd hij zesde in 2.01.22, op de 100m wissel vierde in 1.47.03, ook op de 50m vrij belande hij net naast het podium in 39.26 net als op de 100m rug in 1.39.10. Op de 50m vlinder werd hij achtste in 57.41.