Afbeelding
Foto: OV-ambassadeurs

OV-inloopspreekuur en proefreis vanuit Dronten

Nieuws Ingezonden

DRONTEN - Wie vragen heeft over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)? Die kan deze stellen aan een OV-ambassadeur tijdens één van de inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren.

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij iedereen op weg in het openbaar vervoer. Loop gratis en vrijblijvend binnen. Op woensdag 3 mei 2023 zijn de inloopspreekuren gepland in de Meerpaal / Kennisplein 2e verdieping, van 10.00 - 11.30 uur.

De OV-ambassadeurs bieden ook proefreizen aan, waarbij ze onder andere helpen met het opladen van een OV-chipkaart, het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken. Een deelnemer, Werner (70 jaar), gaf aan: “Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.”

Aanmelden voor de proefreis kan tijdens het inloopspreekuur, via de website www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 - 45 40 130. De proefreis is gepland op donderdag 11 mei 2023, vertrekkende vanuit Dronten.