Ondernemers uit Biddinghuizen.
Ondernemers uit Biddinghuizen. © Hennie Joesten

Biddinghuizer ondernemers ontmoeten elkaar bij Remako/Papyrolux

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Ruim veertig ondernemers uit Biddinghuizen hebben maandag een bijeenkomst bijgewoond in het bedrijfspand van Remako/Papyrolux. Dit bedrijf is onlangs vanuit Elburg naar Biddinghuizen verhuisd vanwege de gunstige prijs en de geringe reisafstand voor het personeel.

Verslag SEA-groep Bedrijventerreinen:

Op uitnodiging van SEA-groep Bedrijventerreinen en de gemeente Dronten bezochten maandagavond 27 mei ruim 40 ondernemers uit Biddinghuizen de 21e editie van Buren Ontmoeten Buren. Plaats van handeling was Remako/Papyrolux op het bedrijventerrein in Biddinghuizen.

De ondernemende buren maakten kennis met elkaar door een ontspannen en informeel gesprek onder leiding van wethouder Irene Korting. „Wat kun je voor elkaar betekenen?”, was hierbij een terugkerende vraag.

Remako/Papyrolux

Jeroen Nodelijk van Remako/Papyrolux verzorgde na de kennismaking een presentatie over het bedrijf, dat zich onlangs vestigde in Biddinghuizen. „We komen uit Elburg en zochten een plek met meer ruimte”, legt Jeroen Nodelijk uit, „Omdat die plek hier te vinden was tegen een gunstige prijs, en omdat we ons personeel konden behouden door de geringe afstand, viel de keuze op Biddinghuizen.”

De gasten kregen vervolgens een rondleiding door het onlangs nieuwgebouwde bedrijfspand. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Twee keer per jaar

Sinds 2008 organiseert de gemeente in samenwerking met de SEA-groep Bedrijventerreinen twee keer per jaar een interactieve bijeenkomst op telkens een ander bedrijventerrein in de gemeente. Doel is het onderlinge ondernemerscontact te versterken. Thema is ‘Beter een goede buur dan een verre vriend!’ Want misschien is het wel juist op zakelijk gebied dat ondernemers wederzijds profijt van elkaars nabijheid kunnen hebben.

De volgende editie van Buren Ontmoeten Buren staat gepland voor het najaar en wordt gehouden op één van de bedrijventerreinen in Dronten.