Shakab Iqbal en Madiha Arif.
Shakab Iqbal en Madiha Arif. eigen foto Subway Dronten

Madiha Arif ziet Subway helemaal zitten: „Mensen gaan steeds gezonder eten”

Partnerbijdrages

DRONTEN - Bij de rotonde Drontenseweg - Overijsselseweg gaat op woensdag 7 oktober de Subway open. Franchinsenemer is Madiha Arif. Zij heeft inmiddels dertien parttimers in dienst genomen. Subway ziet het helemaal zitten in Dronten: „Want mensen gaan steeds gezonder eten.”

Het is een langgekoesterde wens van Madiha Arif om voor zichzelf te beginnen en dan ’t liefst in de horeca. Elf jaar geleden kwam ze vanuit Pakistan naar Nederland en sindsdien heeft ze een lange weg moeten bewandelen om die droom te laten uitkomen. Ondanks een universitaire opleiding, moest ze in Nederland van voren af aan beginnen, onder andere met het leren van de taal.

Overijsselseweg

Uiteindelijk leidde het tot een overeenkomst met Subway. Gezamenlijk werden ze het eens over de franchise in Dronten, vlakbij haar woonplaats Lelystad. De locatie aan de Overijsselseweg vindt Madiha ideaal: „Ik denk dat we het straks voor 80% van de langsrijdende mensen moeten hebben en voor 20% van de mensen uit Dronten.”

Echtgenoot Shakab Iqbal verzorgde het papierwerk en vertelt dat de financiering aanvankelijk lastig was: „Want dat viel precies samen met het begin van de coronacrisis.” HIj weet dat corona voor veel horecazaken lastig is, maar volgens hem is Subway een uitzondering: „In de grote steden moeten ze het echt van de toeristen hebben. Maar daarbuiten zitten de meeste Subway-filialen weer bijna op het oude niveau.”

Nieuw avontuur

Madiha Arif heeft inmiddels stage gelopen bij het regionale hoofdkantoor in Alkmaar en heeft op verschillende plaatsen horeca-ervaring opgedaan. „Maar voor het eerst een eigen zaak, dat is natuurlijk spannend. Het is een heel nieuw avontuur”, weet Shakab Iqbal.

Zelf ziet Madiha het helemaal zitten: „Ik heb voor Subway gekozen omdat ik ervan overtuigd ben dat consumenten steeds meer voor gezond gaan. Bij Subway kunnen de gasten zelf hun keuzes maken. Er zijn veel mogelijkheden en de kwaliteit is goed. Dat geldt ook voor de broodjes, die zijn altijd vers.”

De drive-through Subway in Dronten is inmiddels casco opgeleverd. Het bedrijf heeft 22 parkeerplekken en momenteel wordt er met man en macht gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor de opening op 7 oktober.