Afbeelding
Aangeleverd

Hoe bereid je snel een gezond gerecht?

Partnerbijdrages

Het is een probleem dat we allemaal wel herkennen. We willen zo gezond mogelijk eten maar hebben niet altijd de tijd om ingewikkelde gerechten te maken. Het lijkt vaak alsof makkelijke gerechten niet gezond zijn. Maar niets is minder waar. Als jij de gezonde essentials in huis hebt kun je altijd een snelle en gezonde maaltijd op tafel toveren. Bij een snelle maaltijd zou je niet zo gauw denken aan een culinair hoogstandje. Ook dit kan gewoon! Een keuken die zich bij uitstek leent voor snel koken is de Surinaamse. Je zult verrast zijn over het gemak waarmee je Surinaamse eten op tafel tovert en hoe gezond dit eten voor je is.

Tips om snel te kunnen koken

Snel koken kun je leren. Binnen de Surinaamse keuken wordt er veel gebruik gemaakt van rijst. Het mooie aan rijst is dat het eventjes moet koken waardoor je in de tussentijd de rest van het gerecht kunt gaan klaarmaken zoals bijvoorbeeld de kip bakken. Kip is namelijk ook een veelgebruikt ingrediënt in de Surinaams eten.

Ook als je kinderen hebt is de Surinaamse keuken een ideale keuken. De kinderen zijn vaak dol op dit eten door de toegankelijke kruiden en heerlijke sausjes. Sommige gerechten worden pittig gemaakt, maar de pittige kruiden kun je natuurlijk ook vervangen door andere Surinaamse kruiden als je kinderen geen fan zijn van pittig eten. Je zult merken dat wanneer de kinderen vragen wat eten we vandaag?, je ze heel blij maakt met Surinaams eten.

Gezonde Surinaamse recepten

De Surinaamse keuken is ideaal voor wanneer je wilt letten op gezonder eten. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van allerlei heerlijke kruiden als smaakmakers waardoor je geen vette en ongezonde smaakversterkers hoeft toe te voegen aan je eten. Een heerlijk gezond en snel gerecht is bijvoorbeeld Surinaamse roti. Dit gerecht valt bij iedereen wel in de smaak door de heerlijke kruiden. De kruiden zijn ontzettend smaakvol maar maken het gerecht niet erg pittig, zodat ook de kinderen zullen smullen van hun roti. Daarnaast zit roti vol met groenten en kip wat zorgt voor je nodige vitamines en eiwitten.

Een ander gerecht dat je makkelijk op tafel zet is Surinaamse nasi. Dit rijstgerecht kun je maken zoals je zelf wilt. Iedereen heeft wel een eigen favoriete versie van nasi. Dat is het mooie aan dit gerecht. Je kunt om nasi te maken gebruik maken van groenten uit de diepvries, rijst, kruiden en kip. Allemaal ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ook als je geen vlees eet is een nasi heerlijk. Door de rijke kruiden zul je het vlees absoluut niet missen. Wil je toch een extra bite toevoegen aan je nasi? Strooi eens een handje noten erdoorheen of ga voor tofublokjes. De mogelijkheden om te variëren zijn werkelijk oneindig.

Dus als je gezond en snel wilt koken doe je jezelf er goed aan om eens langs te gaan bij de Surinaamse toko en een goede voorraad kruiden in huis te halen. Dan maak je er elke avond binnen een handomdraai een culinair festijn van!