Peter Duvekot, hier nog in actie als lijsttrekker voor SP Dronten.
Peter Duvekot, hier nog in actie als lijsttrekker voor SP Dronten. Foto: ©maartenheijenk.nl

Landelijke SP gaat verzoek doen tot teruggeven raadszetels

Politiek

DRONTEN - Het partijbestuur van SP snapt maar weinig van de afsplitsing van de fractie, bestuur en wethouder van SP Dronten. Zij maakten woensdag bekend niet langer lid te zijn van SP en verder te gaan als Dronten Sociaal. Maar daar is het laatste woord nog niet over gesproken. 

SP stelt de afsplitsing onbegrijpelijk te vinden, omdat het geen recht doet aan de mensen die op de partij hebben gestemd. “De verkiezingen zijn pas net geweest en mensen hebben kortgeleden op de SP gestemd. Het verbaast ons omdat er redenen worden genoemd die ook voor de verkiezingen al speelden, en voor de verkiezingen besproken hadden kunnen worden. Dan hadden zij vooraf kunnen besluiten af te zien van hun deelname voor de SP, in plaats van dit na de verkiezingen te doen. Ze zullen worden verzocht om de raadszetels terug te geven aan de SP”, meldt woordvoerder Sarah Dobbe namens het partijbestuur.

Via de media

De landelijke tak van de partij moest naar eigen zeggen het nieuws via de media vernemen, ze werden niet ingelicht. In het statement van de Dronter leden werd gezegd dat het de afgelopen periode niet mogelijk was om te overleggen met de landelijke afdeling, omdat er zelfs op mails niet werd gereageerd. Daar is volgens Dobbe maar weinig van waar. “Er is de afgelopen weken contact geweest en er is ook gesproken met de leden van de SP Dronten. Er is op meerdere manieren contact gezocht door de landelijke partij, en vandaag zelfs nog verzocht om een gesprek te organiseren.”

Dat gesprek kwam er in ieder geval niet, de leden splitsten zich af tot Dronten Sociaal. SP gaat de komende tijd de afdeling in Dronten ondersteunen om de partij weer te versterken. “Dronten verdient een actieve SP die opkomt voor een eerlijk Dronten. Daar zullen we aan werken.”

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 8 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 8 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 9 uur geleden