Sylvia Kers, in het midden.
Sylvia Kers, in het midden. Foto: Partij voor de Dieren

Sylvia Kers lijsttrekker voor Partij voor de Dieren

Politiek

DRONTEN - Sylvia Kers uit Dronten is namens de Partij voor de Dieren lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. De leden van de partij hebben de kieslijst vastgesteld tijdens het congres op zondag 20 november. 

Kers is afkomstig uit Dronten en is werkzaam als zelfstandig ondernemer in de provincie. Binnen de partij is zij al enkele jaren actief op lokaal gebied en is momenteel ook fractievoorzitter en statenlid namens de partij in de Provinciale Staten. 

Sylvia vindt Flevoland bij uitstek een provincie waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen. Er is veel werk te verzetten om Flevoland dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld sprake van grote uitdagingen op het gebied van stikstof, dierenwelzijn, landbouw, natuur en de diverse ruimtelijke opgaven”, meldt haar partij. 

De nummer twee op de lijst is Kjell van Wijlandt uit Almere. Govert Schipper uit Lelystad is de nummer drie. De Provinciale Statenverkiezingen worden gehouden op 15 maart 2023.