Provinciehuis in Lelystad.
Provinciehuis in Lelystad. Foto: Provincie Flevoland

Commissaris van de Koning Leen Verbeek neemt volgend jaar afscheid

Provincie

FLEVOLAND - Leen Verbeek neemt op woensdag 1 november 2023 afscheid als commissaris van de Koning in Flevoland. Commissaris Verbeek heeft dit woensdag medegedeeld aan Provinciale Staten tijdens hun vergadering.

“Ik ben in november 2008 begonnen als commissaris. Volgend jaar november hoop ik 15 jaar commissaris van de Koning in Flevoland te zijn. Ik vind dit een passend moment om afscheid te nemen”, vertelt Verbeek, die meldt met pensioen te gaan. “Ik doe dit werk nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaats maken voor een opvolger.”

Verbeek startte in november 2008 als de derde commissaris van de Koning in de provincie Flevoland. Sinds 2019 is hij de langstzittende commissaris van de Koning in Nederland. De komende maanden zullen Provinciale Staten van Flevoland de procedure opstarten voor de opvolging van de heer Verbeek. “Door mijn vertrek nu aan te kondigen, kunnen de Flevolandse Staten, samen met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op zoek naar een geschikte kandidaat die hopelijk in november 2023 aan de slag kan”, zegt Verbeek.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 18 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden