Kim Schinkel
Kim Schinkel Flevoruiters

CornƩ van Zanten wint oranje lint met Extra Vaillant

Sport

WEZEP - CornƩ van Zanten van de Flevoruiters bleef zaterdag met zijn paard Extra Vaillant dubbel foutloos in de klasse ZZ tijdens een wedstrijd in Wezep. Hij eindigde als eerste en won een oranje lint.

Ook broer John bleef met zijn paard Aldero dubbel foutloos Hij eindigde als eerste in de klasse M. Niels Remijn bleef met zijn paard Gideon keurig foutloos en met 72 punten voor stijl wonnen zij de vijfde prijs.

De ponyā€™s sprongen in Wezep vrijdag hun parcours. Tereza Israel en haar D-pony De Mensingheā€™s Juliaantje sprongen een super rondje. Ze bleven foutloos in de klasse B en met 81 punten voor stijl wonnen zij de eerste prijs. Met 76 punten voor stijl werd Elise Deurwaarder tweede prijs in deze klasse.

Hierden

Vrijdag ging Annick Maas met haar E-pony Antygo dressuurrijden bij de ponyclub de Trippelaartjes in Hierden. Het proefje ging niet helemaal vlekkeloos maar toch wonnen Annick en Antygo in de klasse L2 met 184 punten de eerste prijs.

Lelystad

Kelly van de Luijtgaarden kwam zaterdag met haar paard Ella in Lelystad de dressuurring in. De Lelyruiters organiseerden daar een wedstrijd. In de klasse M1 wonnen Kelly en Ella met 181,5 punten de tweede prijs.

Ook de zusje Kostelijk kwamen in Lelystad de ring in. Met maar liefst vier oranje linten gingen de zusjes Kostelijk naar huis terug. Philline en haar A-pony Olke reden met 187 punten en 188 punten tweemaal naar de eerste prijs toe. Haar zus Aimee won met haar D-pony Golden Sharon met 184 punten en 188 punten tweemaal de eerste prijs.

NK in Ermelo

Zaterdag kwam Kim Schinkel met haar C-pony Fabiola op het Nederlands kampioenschap voor ponyā€™s in Ermelo de ring in. In de klasse L1 wonnen zij met de mooie score van 67,67% geen prijs maar dit leverde wel een hele mooie vijfde plek op.

Zeewolde

Annick Maas kwam ook zondag in actie. Bij de Zonnehoeve in Zeewolde reed zij met haar E-pony Antygo twee mooie proeven. Met 190 punten en 193,5 punten won deze combinatie in de klasse L2 een derde en een eerste prijs.