Dennis van der Horst wint bij de junioren (2016).
Dennis van der Horst wint bij de junioren (2016). ©maartenheijenk.nl

Twee klassiekers en één criterium tijdens zesde Zuiderzeeronde in Dronten

Sport

DRONTEN - In en rond Dronten wordt zaterdag (8 april) de zesde editie van de Zuiderzeeronde gehouden. Deze wielerwedstrijd bestaat uit een criterium voor amateurs en een klassieker voor nieuwelingen (14 en 15 jaar) en voor junioren (16 en 17 jaar). De finish van de wedstrijden is op De Oost.

Bij beide klassiekers, met start en finish in Dronten, gaan 150 renners afkomstig uit heel Nederland van de start. Het parcours van de wedstrijden over respectievelijk 90 en 120 kilometer loopt door geheel Oostelijk Flevoland. Na een grote ronde door de polder sluiten beide wedstrijden af met enkele plaatselijke omlopen in Dronten.

Criterium

’s Middags om 13.45 uur rijden de amateurs een criterium. Deze wedstrijd over 50 kilometer wordt verreden op een parcours rond De Oost. In het peloton van ongeveer 100 renners bevinden zich ook enkele Flevolandse renners

StaDronten houdt in de middag van 14 tot 16 uur op het Steenbergenplein ‘het Wielenplein’. Dit zijn mini-fietswedstrijden op bijzondere tweewielers voor jong en oud.

Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 7 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden