Een high five van de bondscoach bij de applauswissel van Jacco Boonstra
Een high five van de bondscoach bij de applauswissel van Jacco Boonstra screenshot livestream World Cup U17

ASVD-korfballer Jacco Boonstra uitblinker en topscorer in gewonnen WK-finale

SCHIJNDEL - Het Nederlands U17-korfbalteam is vanmiddag in Schijndel wereldkampioen geworden. De finale tegen Belgiƫ werd met 22-11 gewonnen. Jacco Boonstra was uitblinker in de eindstrijd. De Drontenaar ziet zichzelf niet als schutter, maar was in de WK-finale wel topscorer met 6 treffers.

Het Nederlands U17-team is in de WK-finale niet serieus in de problemen geweest. Belgiƫ leek bij 7-6 even gevaarlijk te worden, maar Nederland stelde snel orde op zaken en leidde bij rust met 12-8. Jacco Boonstra was in de eerste helft topscorer aan Nederlandse zijde met 3 goals, alhoewel hij ook twee strafworpen miste.

Applauswissel

Toen Boonstra na tien seconden in de tweede helft de 13-8 scoorde, was alle spanning uit de wedstrijd. Het ASVD-talent voegde nog twee treffers aan zijn totaal toe, voordat hij vijf minuten voor tijd een applauswissel en een high five van bondscoach Barry Schep kreeg.

Nederland had zich voor de finale geplaatst door monsterzeges op achtereenvolgens Hongarije (25-3), Cataloniƫ (28-2), Duitsland (21-4), Chinese Taipei (18-4) en Engeland (29-4).