Wilbert Leendertse moest even slikken bij het vertrek van Jacco Boonstra

Sport

DRONTEN - „Een verrassing”, zegt ASVD-korfbalcoach Wilbert Leendertse over het plotselinge vertrek van Jacco Boonstra naar Blauw Wit in Amsterdam, „We hadden andere afspraken gemaakt...”

Jacco Boonstra was eind juni uitblinker en topscorer tijdens de finale van het wereldkampioenschap voor teams onder 17 jaar. Enkele dagen later kondigde hij aan dat hij ASVD gaat verlaten om het komend seizoen bij Blauw Wit te spelen.

Zijn nieuwe ploeg wordt gecoacht door Barry Schep, die ook bondscoach is van Oranje U17. "Dus de lijntjes zijn kort", weet Wilbert Leendertse.

Even slikken

De jeugdinternational had zich in korte tijd ontwikkeld tot een waardevolle basisspeler bij ASVD en zijn vertrek is dan ook een forse tegenvaller voor de Dronter korfbalclub. „Ik moest even slikken”, erkent Leendertse.

Op de vraag of hij het Boonstra kwalijk neemt, blijft het even stil bij de trainer/coach. Hij laat niet het achterste van zijn tong zien, mede omdat er ook familiebanden zijn. „Kwalijk nemen is een groot woord. Laat ik het zo zeggen: ik vind het lastig.”

In Amsterdam studeren

Vanuit het oogpunt van Jacco Boonstra begrijpt Leendertse de transfer wel enigszins. Niet alleen sportief, maar vooral ook omdat de speler na zijn Havo-examen in Amsterdam gaat studeren en zijn nieuwe club hem helpt bij het vinden van een kamer.

Tegelijkertijd wijst de coach op de toezegging van de speler dat hij in Dronten zou blijven spelen: „En ik heb de indruk dat hij bij ons nog niet was uitgeleerd. Hij is nog jong en de kans om naar de Korfballeague te gaan was over één of twee jaar ook wel gekomen, daar ben ik van overtuigd.”

Flinke aderlating

Door het moment van vertrek was het voor ASVD te laat om een vervanger van buitenaf aan te trekken. De club moet het eerste team nu aanvullen uit eigen gelederen.

Kwantitatief is dat volgens Wilbert Leendertse geen probleem, want de club heeft voldoende goede krachten. Kwalitatief betekent het wel een flinke aderlating.

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 1 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 2 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 2 uur geleden