Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Swift '64 is klaar voor rentree: "Laat het maar snel zaterdag zijn"

Sport

SWIFTERBANT - De spelers zijn er klaar voor, de trainer is er klaar voor, de hele club is er klaar voor. Na vier seizoenen van afwezigheid keert Swift '64 zaterdag terug in de derde klasse, waarin het begint met een uitwedstrijd bij ESC. "Laat het alsjeblieft snel zaterdag zijn", is Swift-trainer Patrick Posthuma duidelijk.

Ruim vier maanden geleden kroonde Swift '64 zich tot kampioen van de vierde klasse C. Dat was eigenlijk al een jaar teveel in de kelderklasse, want iedereen was er lang en breed aan toe om te promoveren. Na vier maanden van vakantie, oefenen en bekeren gaat het zaterdag eindelijk gebeuren: Swift keert terug in de derde klasse.

"Hebben er zin in"

"Het is enorm fijn dat het weer om het echie gaat, want het heeft veel te lang geduurd", begint Posthuma. "De voorbereiding was niet zozeer lang, maar wel de periode waarin we geen 'echte' wedstrijden hebben gespeeld. Dat is een maand of vier geweest, terwijl we al anderhalf jaar wachten op de derde klasse. Laat het dus maar snel beginnen, want we hebben er zin in."

Swift kende een moeizame aanloopperiode. De uitslagen waren niet altijd om over naar huis te schrijven, maar erger waren de wisselende samenstellingen. Door vakanties, werk en blessures had Posthuma lang niet altijd een voltallige selectie tot zijn beschikking. "Ik kan zaterdag voor de eerste keer keuzes maken. Precies op tijd, want zaterdag is het belangrijkste. We zijn compleet, fit en er helemaal klaar voor", maakt de oefenmeester duidelijk.

Goede voorbereiding

Posthuma is er zeker van dat zijn ploeg in Elburg goed voor de dag komt. Aan de voorbereiding gaat het in ieder geval niet liggen. "We hebben ESC meerdere malen laten bekijken, dus we weten waar er iets te halen valt. Iedere ploeg vindt het belangrijk om goed te starten en wij ook. Dan kijken we over vier of vijf wedstrijden wel waar we staan."

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - Hierden

14.30 uur WZC Wapenveld - BAS

14.30 uur VEVO - Reaal Dronten

14.30 uur ESC - Swift '64