De snelle meiden van Flevo Delta.
De snelle meiden van Flevo Delta. Flevo Delta

Meisjes A van Flevo Delta veroveren opnieuw twee medailles op estafette-NK

Sport

AMSTELVEEN - Na hun zilveren medaille op de Nederlandse estafettekampioenschappen van gisteren op de 4x honderd meter, hebben de meisjes A van Flevo Delta vandaag opnieuw twee medailles veroverd: zilver op de ‘Zweedse estafette’ en brons op de 4x 200 meter bij de dames senioren.

De Zweedse estafette bestaat uit een 100, 200, 300 en 400 meter. Het zilver op dit onderdeel werd gewonnen door Nikki Boon, Lisette van Groningen, Lisanne Brouwer en Joyce Schumachter.

Op de 4x 200 meter deed Flevo Delta mee bij de senioren. Hier werd het brons gewonnen door hetzelfde team dat gisteren tweede werd bij de junioren: Nikki Boon, Mariska Klaver, Lisanne Brouwer en Joyce Schumachter.

Ook de jongens

Behalve de meisjes presteerden ook de jongens goed. Devin van den Berg, Jarno de Groot, Niels Kok en Scott Boon werden zaterdag vierde op de 4x honderd meter en evenaarden die prestatie vandaag op de Zweedse estafette.

De estafettekampioenschappen werden afgesloten met een tien keer 100 meter. Het gezamenlijke team van meisjes A en jongens A, aangevuld met Jacquelien Klaver, eindigde op dit onderdeel als derde.