Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal overleeft ā€˜wildeā€™ start en wint overtuigend van Antilopen

LEUSDEN - De korfballers van ASVD begonnen zaterdag erg wild tegen Antilopen. De ploeg herpakte zich echter en won met 21-30. Hierdoor staat ASVD na het kampioenschap van vorig jaar nu met 3 overwinningen uit 4 wedstrijden in de subtop.

Vooral verdedigend was er in het begin weinig controle. Antilopen profiteerde hiervan en daardoor was het een vrij gelijkopgaande eerste helft. Vlak voor rust sloeg ASVD toe en pakte door een mooie bal van afstand van Jitte Leendertse een voorsprong van twee doelpunten.

Doordrukken

In de tweede helft drukte de ploeg uit Dronten door. Heel even kwam Antilopen terug op drie doelpunten (20-23), maar ASVD pakte daarna snel de controle terug.

Daan Bergmans debuteerde na een ijzersterke wedstrijd in ASVD 2 te hebben gespeeld. Waar hij verdedigend erg belangrijk was, maakte Vincent van Bussel als invaller aanvallend een heel belangrijk doelpunt. De sterke teamprestatie werd uiteindelijk beloond met een mooie 30 doelpunten en een 21-30 uitslag.

Onrustige start

Coach Wilbert Leendertste was erg tevreden over de wedstrijd: ā€žWe startten wat onrustig. Het nemen van de juiste kans bleek vooral de eerste helft bij vlagen erg lastig. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd overtuigend.ā€

ā€žEen uitstekende teamprestatie, waarin wederom de kracht van de bank meespeelde. Zowel aanvallend als verdedigend stonden er invallers klaar op het moment dat het nodig was.ā€