Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Asv Dronten in beker tegen Olympia '28, BAS moet afwachten

Sport

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Asv Dronten speelt in de eerste knock-outronde van de districtsbeker een uitwedstrijd tegen derdeklasser Olympia '28. Dit heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. BAS speelt een thuiswedstrijd tegen Lelystad '67 of Go Ahead Kampen.

De Biddinghuizenaren overleefden een poule met Elspeet, 't Harde en Prins Bernhard, maar weten nog niet wie hun tegenstander is. Lelystad '67 moet namelijk nog een wedstrijd uitspelen, waardoor het nog niet zeker is of die ploeg doorgaat. De Lelystedelingen spelen volgende week dinsdag tegen West Frisia en moeten in minder dan een helft een 0-1 achterstand zien goed te maken.

Lukt Lelystad '67 dat niet, dan bekert West Frisia door en die ploeg wordt dan in het district west geplaatst. Op dat moment vervalt in de oostelijke districtsbeker de vrijloting van Go Ahead Kampen, waardoor BAS het moet opnemen tegen die eersteklasser. De Biddinghuizenaren spelen in ieder geval een thuiswedstrijd.

Asv Dronten naar Hasselt

Asv Dronten lijkt met Olympia '28 gunstig geloot te hebben. De opponent komt normaliter uit in de derde klasse C, waarin het zaterdag de eerste wedstrijd verloor. De bekerwedstrijden worden gespeeld tussen 7 en 12 november.