Ā©maartenheijenk.nl (archieffoto)

ASVD Korfbal kruipt door het oog van de naald: ā€žWerklust krijgt de overhandā€

WESTZAAN - De korfballers van ASVD ontkwamen zaterdag ternauwernood aan puntverlies tegen Roda uit Westzaan. De 22-23 overwinning werd vooral dankzij een grote werklust binnengehaald.

De formatie van trainer/coach Wilbert Leendertse heeft nog niet de vorm van de veldcompetitie te pakken. Door enkele overwinningen en de wetenschap dat het blessureleed afneemt, komt er echter wel weer wat vertrouwen in het team.

Achterstand bij rust

ASVD was in het eerste kwartier sterker, maar gaf te veel foute passes en was slordig in de afronding. De 5-8 voorsprong was dan ook niet voldoende en tot de rust liep ASVD achter de feiten aan. Het team uit Westzaan boog de achterstand om in een 14-12 voorsprong bij rust.

De tweede helft ging gelijk op. Bij Roda schoot een heer die uit alle rangen en standen raak, terwijl de groen-witten met vechtlust speelden. Daarover was coach Wilbert Leendertse tevreden: ā€žHet liefst spelen we mooi en snel korfbal. Als dat niet lukt dan krijgt werklust de overhand. Dat hebben we vandaag goed gedaan.ā€

Opluchting

De slotfase was spannend. ASVD kwam in de laatste minuten met 22-20 voor. Maar Roda verzilverde twee strafworpen en daarmee leek puntverlies in de maak.

Een prima dubbelspel van Wouter Neutel en Selwin Edzes werd door de laatste afgerond met een doelpunt. Hierop volgde snel het laatste fluitsignaal en konden tot grote opluchting de punten meegenomen worden.