De gemeente zette het basketbalpleintje onder water.
De gemeente zette het basketbalpleintje onder water. Sonja Plomp

IJsbaantje Lancasterdreef nog niet geschikt om te schaatsen: ā€žMaar ik geef niet opā€

Sport

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft vlak voor de vorstperiode het basketbalplein aan de Lancasterdreef onder water gezet om er een ijsbaantje van te kunnen maken. Het ijs is echter niet overal dik en egaal genoeg. Hier en daar komt het asfalt er zelfs doorheen. Daardoor kan er voorlopig niet worden geschaatst.

Een buurtbewoonster opperde vorig jaar op het laatste moment het idee om het basketbalveldje om te bouwen tot ijsbaan. Ze kreeg subsidie van de gemeente Dronten, maar daarna ging het niet meer vriezen.

Sonja Plomp

De initiatiefneemster had dit jaar vanwege haar werk geen tijd voor het ijsbaanplan. Daarom stapte buurtsportcoach AndrƩ Warners naar Sonja Plomp, die in de buurt actief is voor de burendag. Zij wilde wel meewerken en scharrelde onder andere partytenten en statafels bij elkaar voor het moment dat het ijsbaantje open zou gaan.

Nadat de gemeente Dronten het veldje met behulp van een grote tank onder water had gezet en de vorst zijn intrede had gedaan, moet Sonja Plomp echter constateren dat het niet gelukt is om een mooie ijsvloer te creĆ«ren. Ze heeft de opening van de baan daarom afgeblazen: ā€žWant anders krijgen we alleen maar valpartijenā€

Volgend jaar weer

ā€žMaar ik geef niet op, want het is zĆ³ā€™n mooie plekā€, zegt Sonja, ā€žWe gaan het evalueren, een plan van aanpak maken en volgend jaar proberen we het gewoon wĆ©Ć©r.ā€

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 11 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 11 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 12 uur geleden