Bert van den Brink (BAS)
Bert van den Brink (BAS) ©maartenheijenk.nl

BAS Voetbal ziet Hattem 5x voor doel komen en 5x scoren: „Een harde les”

HATTEM - Voetballend was BAS vandaag misschien wel de betere ploeg in de uitwedstrijd tegen Hattem. De thuisploeg was echter dodelijk effectief in de omschakeling. „Ze zijn vijf keer voor het doel geweest en hebben vijf keer gescoord”, zegt trainer Bert van den Brink na de 5-1 nederlaag, „Een harde les.”

Terwijl BAS nog hoopt op de nacompetitie, heeft middenmoter Hattem al een periodetitel binnen. Daardoor konden zij vanmiddag vrijuit voetballen. Het leidde tot een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Luiz Fidom maakte vijf minuten voor de rust de 2-1 en BAS kreeg daarna verschillende kansen, die niet werden benut.

Genadeslag

Ook na de rust was BAS zeker niet de mindere ploeg. De 3-1 betekende echter de genadeslag, waarna Hattem nog twee keer scoorde.

„Af en toe hebben we naïef verdedigd”, zag Van den Brink. Ook het ontbreken van de eerste twee keepers hielp de ploeg uit Biddinghuizen niet, alhoewel de trainer derde keeper Jorrit Doorman geen verwijten maakt.

„We zijn afgetroefd op omschakeling en effectiviteit”, besefte de oefenmeester.