Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft selectie rond, maar zit nog wel te springen om een keeper

Sport

DRONTEN - Op zich denkt trainer Carl Aventurin, dat Reaal Dronten een selectie heeft waarmee hij het komend seizoen bovenin de vierde klasse kan meedraaien. Er is echter één probleem: Reaal heeft maar één keeper.

De invulling van de keeperspositie was ook het afgelopen seizoen al een probleem bij Reaal Dronten. „Uit m’n hoofd gezegd hebben we zes keepers gebruikt”, blikt Aventurin terug. Dieptepunt was het moment dat fysiotherapeut Dorian van Garderen noodgedwongen tussen de palen stond. Hij kreeg er in Hattem tien om de oren.

Dringend op zoek

Angelo Brink, de eerste doelman van dit seizoen, gaat verhuizen. Carl Aventurin heeft de afgelopen periode verschillende kandidaat-keepers gesproken: „Maar die hebben uiteindelijk allemaal een andere keuze gemaakt. We zijn dus dringend op zoek, omdat we niet nogmaals een seizoen willen met maar één keeper.”

Dean Bolink is tot nu toe de enige keeper. Hij heeft in het verleden ook gekeept bij Reaal, is toen gestopt vanwege zijn studie en pakt de handschoenen nu weer op. Een noodoproep van de club voor een extra sluitpost heeft tot nu toe één reactie opgeleverd. „Daar heb ik vanmiddag een afspraak mee”, klinkt het hoopvol.

De overschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. Reaal heeft daarom de hoop gevestigd op een ‘herintreder’. „Al kunnen we ook een dispensatieverzoek indienen als zich iemand aanmeldt. Als je er krap voor staat, werkt de KNVB daar soms aan mee”, weet de trainer.

Veldspelers

Over de rest van zijn selectie is Carl Aventurin tevreden: „Ik denk dat we er redelijk voor staan. Op sommige posities had ik wel graag een versterking gewild, maar op zich staat er een goed team. Ik doe geen uitspraken dat we mee gaan doen om het kampioenschap ofzo, maar ik hoop wel in de top van de vierde klasse mee te kunnen doen.”

Het pand toen het nog Rabobank was.
Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen tot maart 2025 in voormalige Rabobank blijven 22 uur geleden
National Diabetes Challenge.
20 weken wandelen in Dronten: "Niet erg als je nog niet zo ver kunt lopen" 22 uur geleden
Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 23 uur geleden