Zwembad Overboord.
Zwembad Overboord. ©maartenheijenk.nl

Burgemeester Aat de Jongezwembad wordt misschien duurder dan gepland

Sport

DRONTEN - Het nieuw te bouwen zwembad in Dronten wordt misschien duurder dan de geplande 8,1 miljoen euro. Dat zei wethouder Ton van Amerongen (VVD) gisteren tegen de gemeenteraad. De kostenverhoging heeft te maken met de veranderde BTW-regeling. Later op de avond kondigde dezelfde wethouder aan dat het zwembad de naam ‘Burgemeester Aat de Jongezwembad’ krijgt.

De nieuwe regeling betekent dat de gemeente Dronten vanaf 2019 voor nieuwe investeringen in sportaccommodaties niet automatisch de BTW terugkrijgt. „Wij gaan fors investeren in het zwembad. Dat zou financiële consequenties kunnen hebben”, besefte de wethouder, „Maar er zijn regelingen die dat verzachten en wij anticiperen daarop. We gaan proberen de BTW langs die weg toch nog binnen te halen.”

Sportverenigingen

De wethouder deed zijn uitspraak in antwoord op een vraag van D66. Deze fractie attendeerde de wethouder ook op een landelijke regeling voor amateursportverenigingen die willen investeringen in hun accommodaties.

De gemeente gaat de clubs in Dronten binnenkort een brief sturen. Daarin wordt gewezen op de subsidiemogelijkheden. „Fijn”, reageerde Lazise Hillebregt (D66).

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 12 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 12 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 13 uur geleden