Jodi de Boer (Asv Dronten)
Jodi de Boer (Asv Dronten) © Ringfoto Doornbos

Zevenklapper voor asv Dronten: "Een fantastische uitslag"

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag op bezoek bij Enter Vooruit flink uitgehaald. De promovendus kreeg met liefst 0-7 aan de broek. "Een fantastisch resultaat natuurlijk", vindt ook Dronten-trainer Pim Kaagman.

De coach was uiteraard te spreken over de prestatie van zijn ploeg, al zat hij in de beginfase niet rustig op de bank. "Zij legden er veel energie in en daar hadden wij het moeilijk mee. Ze kwamen alleen voor onze keeper, er werd een bal van de lijn gehaald, dus het had zomaar 1-0 kunnen worden."

Na negen minuten opende asv Dronten via een eigen doelpunt toch de score en nog in de eerste helft moest Enter met tien man verder. Op die rode kaart volgde een rake strafschop van Jodi de Boer en daarmee was de wedstrijd al beslist. Na rust liep Dronten door goals van De Boer, Martijn Timmer (twee), Willem Jelle Bos en Ricardo Talu uit naar een imponerende 0-7 overwinning.

"Daar kun je mee thuiskomen", concludeert Kaagman terecht. "Het was een dikverdiende overwinning en de uitslag had ook zomaar 0-10 kunnen zijn. Maar 0-7 geeft natuurlijk altijd een goed gevoel."

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden