Scott Boon maakt indruk bij debuut in Houston met brons en schoolrecord

Sport

HOUSTON (Texas, USA) - Scott Boon heeft dit weekeinde indruk gemaakt tijdens zijn debuut voor Houston Baptist University. De atleet uit Dronten won brons op de meerkamp tijdens de Houston Invitational. Bovendien verpletterde hij het schoolrecord op polshoog.

De prestaties van de Drontenaar krijgen extra cachet als men bedenkt hij eerstejaars student is ĆØn niet op alle onderdelen voluit kon gaan. Boon kampt met de naweeĆ«n van een jumpers knee en moest daardoor bijvoorbeeld bij het hoogspringen met zijn ā€˜verkeerdeā€™ been afzetten.

Schoorecord

Tijdens de indoor-meerkamp in Yeoman Fieldhouse op de campus van de University of Houston eindigde Scott Boon als derde met een puntentotaal van 5.156. Dat was boven het schoolrecord, maar niet voldoende voor een nieuw schoolrecord. De eveneens debuterende Denim Rogers (een derdejaars student) eindigde namelijk als tweede met 5.332 punten.

Wel verpulverde Boon het schoolrecord op polshoog. Het oude indoorrecord stond op 3,90 meter en de nieuwkomer maakte daar 4,60 meter van. Dat was ook hoger dan het outdoor record van HBU, want dat staat op 4,15 meter.

Scott Boon

De flyer van de politie.
Politie flyert in de buurt van Roggebotzand om vermiste Marc Jaskulski te vinden 15 uur geleden
Sporthallen 't Dok tijdens de coronaperiode.
Tien gebouwen gemeente Dronten gaan tegen de vlakte 22 uur geleden
Afbeelding
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop poepte 23 uur geleden