Trainer Arjan ten Hove van Swift'64
Trainer Arjan ten Hove van Swift'64 ©maartenheijenk.nl

Swift '64 snoept koploper ZAC een punt af: "Verbetering getoond"

Sport

SWIFTERBANT - Het had zaterdag de kampioenswedstrijd van koploper ZAC kunnen zijn, maar Swift '64 had geen trek in een feestje. De ploeg van trainer Arjan ten Hove sleepte een punt uit het vuur: 1-1.

Als ZAC zou winnen en nummer twee Rouveen ten onder zou gaan, hadden de Zwollenaren een feestje kunnen vieren. Dat lukte niet, mede omdat Swift '64 aardig voor de dag kwam. In de eerste helft kwamen de Swifterbanters nog wel op een 1-0 achterstand, maar daarna volgde er een prima herstel. "In het laatste kwartier voor rust stond het goed en kregen we twee goede kopkansen. Dat zetten we in de tweede helft door", zei Ten Hove.

Hij en zijn ploeg besloten in de tweede helft wat meer druk te geven, waardoor ZAC gedwongen werd om de lange bal te spelen. "Ze gokten op de omschakeling, maar zes minuten na rust werd het al 1-1 (Steven George, WF). We hadden het prima staan en eigenlijk waren we voetballend de bovenliggende partij", vond Ten Hove, die zag dat ZAC een paar minuten voor tijd nog met tien man verder moest.

De tijd was echter te kort om nog profijt te hebben van het nummerieke verschil, waardoor er een punt meeging naar Zwolle. Ten Hove: "Een resultaat waar we iets mee kunnen, ook door de manier waarop. Ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen ZAC hebben we verbetering getoond en dat is fijn."