Trainer Carl Aventurin (Reaal Dronten)
Trainer Carl Aventurin (Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten verliest bij afscheid van Aventurin: "Blij dat het klaar is"

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten heeft het voetbalseizoen afgesloten met een 5-3 nederlaag tegen SEH. De Drontenaren speelden om des keizers baard en kregen het niet voor elkaar om trainer Carl Aventurin met een winstpartij afscheid te laten nemen.

Het was voor Aventurin zijn laatste wedstrijd als trainer van Reaal. Al snel zag hij dat SEH op een 2-0 voorsprong kwam en dat zijn ploeg tot overmaat van ramp ook nog met tien man kwam te staan. Jeffrey van den Brakel trapte na en werd van het veld gestuurd. "Een slechte eerste helft van onze kant. Jeffrey krijgt rood na 25 minuten spelen, meer dan terecht. Zij verzuimden daarna om de score verder uit te bouwen", zag Aventurin.

Uit een vrije trap van Luc de Ridder kwam Reaal wel terug tot 2-1 en direct na rust volgde de 2-2. "Daarna werd het weer tien tegen tien, want zij haalden een doorgebroken speler neer. Uit die vrije bal maken we 2-3, echt een mooie goal", vond Aventurin, die tot tien minuten voor tijd dacht dat hij af zou sluiten met een zege. Dat lukte niet, want SEH kwam langszij.

Bij 3-3 bleef het echter niet, want de thuisploeg ging nog met de zege aan de haal. Het eindigde in 5-3, waardoor Reaal als achtste eindigde. Voor Aventurin wacht nu een nieuwe klus bij EFC '58. "Ik ben Reaal dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hoofdtrainer te worden. Het is een leerproces geweest, voor mij en de vereniging. Ik ben wel blij dat het nu klaar is. Op naar een nieuwe uitdaging."