Arjan ten Hove
Arjan ten Hove © Ar Nieuwland

Ten Hove kijkt uit naar Hatto Heim: “Tevreden over laatste weken”

Sport

SWIFTERBANT - Swift ’64 treft zaterdag op eigen veld koploper Hatto Heim. Voor de ploeg een mooie test, aangezien de lijstaanvoerder tot dusver nog geen punt liet liggen. Trainer Arjan ten Hove blikt vooruit.

Arjan, vijf wedstrijden, negen punten. Wat voor gedachtes komen er dan op?
“Dat we nu al net zoveel punten hebben als in de gehele eerste periode van het vorige seizoen. Natuurlijk hadden we nog meer gewild, maar ik weet niet of we dat verdiend hadden. VIOS Vaassen was op dat moment gewoon veel beter en BAS was vooral een stuk effectiever. Uiteindelijk willen we meedoen in de top-4, top-5 en dat is nog niet gelukt. Maar ik ben tevreden over de laatste weken.”

Er leek wat rumoer te ontstaan, omdat je een paar spelers om disciplinaire redenen niet opstelde.
“Het is intern nooit rumoerig geweest. Vooraf hebben we met elkaar gezeten en zijn er afspraken gemaakt. Die afspraak maken is makkelijk, maar als je het dan moet nakomen, kan het even lastig zijn. Dan gaat het vaak om twee of drie jongens en dan moet je even door de zure appel heen bijten. Ik denk dat het juist een positief effect op de groep heeft gehad. Je ziet nu duidelijk een stijgende lijn.”

Hoe kijk je naar de wedstrijd van morgen?
“Naar uit, haha. Gelukkig zien we de laatste weken weer de oude patronen en automatismen terug. Tegen DSV wilden we het tien procent beter doen en dat is gelukt. Ik denk dat ik nu weer hetzelfde moet vragen. We treffen een tegenstander met een boel vertrouwen, dat is logisch met vijftien uit vijf. Het is een mooie test inderdaad.”

Ben je compleet?
“Nee. Het verhaal met Florijn (sleutelbeenbreuk, WF) is bekend en we missen ook Mark van Spronsen. Die heeft een enkelblessure opgelopen.”