Leida Naber
Leida Naber Joyce Kolfschoten Fotografie

Behalve Alice Naber maakt nu ook dochter Leida (14) uit Biddinghuizen deel uit van eventingteam

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het eventingteam van sponsor ACSI bestond tot nu toe uit drie leden, waaronder Olympisch atlete Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen. Het team is deze week uitgebreid met een vierde ruiter: Leida Naber. De 14-jarige dochter van Alice gaat rijden met het paard Peter Parker.

Leida werd in juli 41ste bij de Europese kampioenschappen eventing. Ze is blij met de uitnodiging: „Dit is toch bijna ongelooflijk. Wie krijgt nu zo’n prachtige kans?”

Peter Parker

Het paard Peter Parker is geen onbekende in de familie. Alice Naber won met Peter Parker drie keer het Nederlands kampioenschap en de combinatie werd zesde bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Leida zegt over het paard: „Ik kan niet wachten om er op te stappen, lijkt me helemaal geweldig. Ik heb het ooit wel eens stiekem gehoopt, maar nu gaat het er dan toch van komen!”

Dubbel genieten

Moeder Alice over de toekomstige combinatie: „Het gaat altijd klikken tussen Leida en Peter Parker, oftewel Ozzie, zoals hij thuis heet. Hij is heel werklustig en heel lief. Ik vind het geweldig dat Ozzie zijn loopbaan nu op een lager niveau mag afsluiten met het werk dat hij het liefste doet. Ik blijf hem zeker nog af en toe rijden en ga dubbel genieten. Van dochter èn van paard.”

Oud-militaryruiter en sponsor Ramon van Reine: „Leida Naber heeft zichzelf dit jaar helemaal waargemaakt. Met plezier verwelkom ik haar in ons eventingteam.”

ACSI Eventingteam

  • Alice Naber-Lozeman
  • Janneke Boonzaaijer
  • Thierry van Reine
  • Leida Naber
!